Diş Teli Varken Hangi İşlemler Yapılamaz?

Dişlerdeki şekil bozukluklarını tedavi etmek isterken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Tedavinin daha kısa sürede bitmesi ve başarılı sonuçlanması için diş teli varken hangi işlemler yapılamaz sorusu oldukça önemlidir. Burada öncelikle bireysel kararlar alınmaması ve tereddüt durumlarında tedaviyi uygulayan doktora danışılması gerekir. Diş tellerinin temizliği ve bakımı da ayrıca önemli bir konudur. Ancak İzmir…

Read more

Diş Teli Tedavisi Aşamaları

Ağız içerisindeki şekil bozukluklarının düzeltilmesi amacıyla diş telleri kullanılır. Ortodontik tedaviler arasında yer alan diş teli tedavisi aşamaları çoğu kez merak edilen bir konudur. Tedaviye yeni başlayan veya henüz başlayacak olan kişiler için bu aşamalar bilinmesi gereken başlıklardan birisidir. Böylelikle bilinçli bir kullanım ortaya çıkarılacak tedavinin etkinliği artırılabilir. Hastanın diş kliniğine başvurmasıyla diş teli tedavisi…

Read more

Diş Teli Varken Ne Yenmez?

Çeşitli sebeplerle dişlerde şekil bozuklukları bulunabilir. Bunların tedavi edilmesi için ortodonti kapsamında İzmir diş teli tedavisi uygulanır. Yapılan bu tedavinin başarılı sonuçlanması ve uzun ömürlü olması için hem braketlerin hem de dişlerin bakımına özen gösterilmesi gerekir. Bu doğrultuda tel tedavisi alan kişiler için diş teli varken ne yenmez sorusunun cevabı oldukça önemlidir. Bu sayede uygulanan…

Read more

Dişler Neden Çürür?

Küçük yaşlardan başlayarak hayat boyu yaşanan en yaygın ağız problemlerinin başında diş çürükleri gelir. Çocukluk, ergenlik , yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde hemen her insan çürüklerden dolayı diş ağrılarıyla meşgul olur. Hayat kalitesini de önemli ölçüde etkileyen diş çürüğü probleminin ortaya çıkışında çeşitli faktörler rol oynar. Bunların en başında ise ağız ve diş sağlığına yeterli özenin…

Read more

Bebeklerde Diş Çıkarma

İnsan gelişiminin önemli bir parçası olan diş çıkarma dönemi yaklaşık 2 yıllık bir süreyi kapsar. Her ne kadar doğal bir süreç olsa da bebekler ve ebeveynler açısından bir takım zorlukları vardır. Büyük çoğunlukla 6. aydan sonra başlayan bebek diş çıkarma dönemi 2 veya 2,5 yaşına kadar devam eder. Bu süreçte gerçekleşmesi beklenen bir takım olumsuz…

Read more

Diş Plağı Nasıl Kullanılır?

Telsiz ortodonti veya invisalign adı verilen şeffaf plak tedavisi, dişlerdeki şekil bozukluklarının tedavisi için kullanılır. Diş teli uygulamasına daha modern bir alternatif olduğunu belirtmekte yarar vardır. Dışarıdan görülemiyor olması nedeniyle her geçen gün daha sık tercih edildiği söylenebilir. İlk kez kullanacak kişiler ise bu plakların nasıl kullanıldığı konusunda pek bilgi sahibi değildir. Şeffaf diş plağı…

Read more

Çocuklarda Diş Sağlığı

Diş sağlığı yetişkin çocuk fark etmeksizin herkes için önemli olsa da çocuklarda diş sağlığı daha önemlidir . Dünya Sağlık Örgütü çocukların ilk diş kontrolünün 6 ay ile 1 yaş aralığından yapılması gerektiğini söylemektedir. Bu aralıkta yapılan diş kontrolü çocuğun sağlığını da gelecek yaşamında önemli derece etkilemektedir. İlerde özellikle çocuğun bir travma yaşamaması açısından Pedodontistler diş…

Read more

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş sağlığı açısından gelişen teknolojik hamleler ile beraber yeni ve kaliteli uygulamalar gün yüzüne çıkmıştır. Bunlardan birisi de diş beyazlatmadır. Bembeyaz dişlere sahip olmak herkesin isteği olup bu alanda birden fazla tedavi yöntemi ve ilaç geliştirilmiştir. Fakat her ne kadar bu tip uygulamalara başvurulursa başvurulsun diş beyazlatma işleminde kalıcı bir çözüm bulunamıyor. Dişlerin beyazlığı günlük…

Read more

Pedodonti Nedir?

Pedodonti, 13 yaş altı çocukların ağız sağlığı ile ilgilenen branştır. Latince kökenli bir kelime olup “çocuk dişleri” anlamına gelmektedir. Pedodonti’nin Türkçe açıklaması Çocuk Diş Hekimliğidir.  0-12 yaş arasındaki çocukların süt dişlerinin daha sağlıklı olması için uğraşan alana denir. Bebeklerde süt dişleri genelde doğumdan sonraki 6. ayda çıkmaya başlar ve 20 adet süt dişi 2,5 yaşına…

Read more

Uyutularak Diş Tedavisi Yapılır mı?

İnsanların sağlıklı yaşam sürmesi açısından önem vermeleri gereken konulardan biri de diş sağlığıdır. Çünkü sindirim sisteminin ilk başlangıcı olan dişlerde olabilecek herhangi bir sorun insan sağlığını olumsuz şekilde etkileyebilir. Diş çürük tedavisi, implant, ortodonti, diş temizliği gibi farklı tedaviler ile diş sağlığı büyük ölçüde kazanılmış olur.  Diş tedavisi sürecinde genellikle lokal anestezi ile işlem yapılacak…

Read more

Kompozit Dolgu Nedir?

Ağız içerisinde diş kaybının yaşanmaması insanların hem estetik hem de sağlık açısından dikkat ettiği bir konudur. Ancak diş kaybına neden olabilecek durumlarla karşı karşıya kalanların da yine bu durumun önüne geçebilmesi adına diş dolgusu tedavilerinden yararlanması gerekir. Ağız ve diş sağlığı için önemli tedavilerin başında gelen diş dolgusu çürümüş, çatlamış veya kırılmış olan dişlerin çeşitli…

Read more

İmplant Sonrası İyileşme ve Ağız Bakımı

İmplant Sonrası İyileşme ve Ağız Bakımı Diş implantı yerleştirilmesi sonrası iyileşme süreci, birçok kişi için kısa ve rahatsız edici olmayan bir süreçtir. Genellikle, iyileşme süreci şu şekildedir: Yerleştirme günü: Diş hekimi tarafından yapılan diş implantı yerleştirme işlemi, birkaç saat sürebilir ve anestezi kullanılabilir. İmplant yerleştirildikten sonra, ağrı kontrol ilaçları verilir ve diş hekimi tarafından bakım…

Read more

Diş Eti Kanama Tedavisi

Diş Eti Kanama Tedavisi Diş eti kanaması tedavisinin yapılmasında gereken ilk şey, bu kanamanın neden olduğunun belirlenmesidir. En yaygın nedenler arasında diş eti hastalıkları, sert ve kabuklu gıdaların yanlış diş fırçalama tekniği ile yenmesi alışkanlıkları, sigara içme, stres ve hormon değişiklikleridir. Tedavinin belirlenmesi, nedenin ne olduğuna bağlı olarak değişebilir. Aşağıdaki adımlar diş eti kanamasının tedavisi…

Read more

Çocuklarda Diş Teli Tedavisi Nasıl Olur?

Çocuklarda Diş Teli Tedavisi Nasıl Olur? Çocuklarda diş teli tedavisi, birçok çocuğun düzgün bir diş dizisi elde etmesine yardımcı olan ve ağız sağlığını koruyan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi, kişilerin diş yapılarına göre farklı zaman dilimleri içerisinde tamamlanır. Bunun yanında, yine kişilerin ağız ve çene yapısına bağlı olarak üst damak, alt damak ya da…

Read more

Kanal Tedavisi Ağrılı Bir Tedavi Midir?

Kanal Tedavisi Ağrılı Bir Tedavi Midir? Kanal tedavisi, diş hekimliğinde kullanılan bir tedavi yöntemidir ve ağrılı bir tedavi olarak adlandırılabilir. Bu tedavi, dişte bulunan çürük veya enfeksiyonların tedavisi için uygulanır ve dişin içine ulaşmak için dişin merkezi olan pulpaya ulaşmak gerekir. Bu nedenle, dişin içine ulaşmak için dişin çapının açılması ve dişin pulpasının çıkarılması gerekir.…

Read more

Kanal Tedavisi Aşamaları

Kanal Tedavisi Aşamaları Endodonti branşı diş pulpası, diş köküne ait kanallar ve dişi saran dokular ile ilgili hastaların teşhisini yapan ve tedavisini gerçekleştiren bir diş hekimliği branşıdır. Bir diğer adı da kanal tedavisi olan endodonti, var olan dişlerin ağız içerisinde uzun süre kalmasını amaçlar. Eğer sizler de sıcağa ve soğuğa karşılık aşırı hassas tepkiler alıyor…

Read more

Diş Teli Varken Çay İçilir Mi?

Diş Teli Varken Çay İçilir Mi? Diş teli tedavisi, günümüzde sıklıkla başvurulan bir tedavi çeşididir. Bu tedavi ile kişilerin diş ve çene yapısında birden çok değişiklik yapabilmek mümkündür. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: Diş ve çene eklemleri üzerinde meydana gelen düzensizliklerin giderilmesi Diş çapraşıklıklarının giderilmesi Diş arasında yer alan boşlukların düzeltilmesi Daha etkili bir gülüş tasarımının…

Read more

Çocuklarda Diş Çıkarma Dönemleri Nelerdir?

Çocuklarda Diş Çıkarma Dönemleri Nelerdir? Çocuklarda diş çıkarma dönemi, ebeveynler tarafından merakla beklenen ve yakından takip edilen bir dönemdir. Bu dönem, genel olarak zorlayıcı geçen bir dönem olarak bilinir. Süt dişleri ya da birincil olarak adlandırılan dişler, doğum yapılması ile beraber çenenin yapısında yer alan ve bebeklerin 6-12 aylık süre zarfı içerisinde çıkan dişlerdir. Çocukların…

Read more

20’lik Diş Çekilmezse Ne Olur?

20’lik Diş Çekilmezse Ne Olur? Çenemizin en arka kısmı içerisinde yer alan 20’lik dişler, 17 ve 25 yaş aralıklarında çıkan veyahut da çıkmak için çaba gösteren dişlerdir. 20’lik dişlerin çıkıyor oluşu, birçok insanın yoğun bir ağrı dönemi yaşamasına neden olur. Ağız içerisinde son kalıcı dişler olarak çıkan bu 20’lik dişler, herkes için bu ağrılı dönemlere…

Read more

İmplant Sonrası Buz Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant Tedavisi Nedir? İmplant, çene kemiğinin iç kısmına yerleştirilen ve yapılan protezlere destek olması amacı ile oluşturulan yapay durumdaki diş kökleridir. Kırılmalar ya da çekilmeler sonrasında var olan eksik dişlerin yerine oluşturulan, uzun ömürlü bir kullanım sağlayan bu yapay köklerin üst kısmına yapılan hareketli ya da sabit haldeki protezler, hastanın eskisi gibi rahatlıkla çiğneyebilme, gülebilme,…

Read more

Çocuklarda Diş Apsesine Ne İyi Gelir?

Diş Apsesi Nedir? Diş apsesi, bakteriyel bir enfeksiyon çeşididir ve genel olarak dişin iç kısmında yer alırlar. Apseler, hastaların orta ya da şiddetli derecelerde ağrılar çekmesine sebep olabilmektedir. Diş üzerinde bulunan çürükler, tedavi sürecinde aksamaların yapılması sebebi ile diş apsesinin oluşmasına neden olmaktadır. Bununla beraber, diş üzerinde meydana gelen çatlaklar ve kırılmalar, mevcut olan bakterinin…

Read more

İmplant Vidası Neden Gevşer?

İmplant Tedavisi Nedir? İmplant Vidası Neden Gevşer? İmplant tedavisi, eksik dişi bulunan kişilere uygulanmaktadır. Bu tedavi, titanyum maddesi ile yapılan vidaların çene kemiğinin içerisine yerleştirilmesi ile yapılır. Yerleştirilen bu vidaların üst kısmına ise diş protezi yapılmaktadır. Kişilerin özellikle bu tedaviyi seçmesinin sebebi ise diğer tedavilere nazaran implant diş tedavisi işleminin diğer dişlere zarar vermiyor oluşudur.…

Read more

Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?

Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır? Kanal tedavisi, yapılma aşaması olarak birçok hasta tarafından fazlasıyla ağrılı bir süreç olarak görülür. Bu sebepten dolayı da tedavilerin ertelenme durumlarına çok fazla rastlanır. Fakat geldiğimiz bu günlerde, teknolojinin gelişmesi ile beraber kanal tedavileri de nispeten ağrısız ve de konforlu bir şekilde yapılmaktadır. Kişilerin kafasında oluşan bu genel…

Read more

Çocuklarda Diş Teli (Ortodonti) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çocuklarda diş teli takma konusu, bazı durumlarda çok zor süreçler ile gerçekleşebilmektedir. Bu süreçler içerisinde bulunan çocuklar, bazen diş teli takmaya heves ederken bazı durumlarında ise kötü bir görüntüye sahip olunulacağı düşünüldüğü için takmaya karşı çıkmaktadır. Bu gibi durumlar esnasında çocuğunuzu telkin ederek onu bir hekime göstermenizde fayda vardır. Eğer yamukluklara ve çarpıklıklara sahip bir…

Read more

Diş Eksikliği Nedir? Diş Eksikliği Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eksikliği, bazı durumlar sonucunda var olan dişin eksilerek kaybedilmesi demektir. Bu diş eksikliğinin ana sebepleri diş üzerinde oluşan çürükler, diş eti hastalıkları ve diş üzerinde yaşanan yaralanma durumlarıdır. Bazı durumlarda ise genetik olarak karşımıza çıkan diş eksiklikleri de bulunur. Bu durumlarda kişiler hayata geldiklerinde direkt olarak dişsiz olarak doğarlar. Bu, onların nesilleri ile de…

Read more

Diş Eti Sızlaması Nasıl Geçer?

Diş etleri, yapıları gereği oldukça hassas durumdalardır. Bu sebepten dolayı da en ufak yaralanmalar ya da tahrişler sonucunda diş eti sızlaması gibi durumlarla karşılaşılabilir. Diş eti sızlamaları yaşayan kişilerin hemen bir doktora gözükmesi ve muayene olması önerilir. Çünkü bu küçük gibi gözüken sorunlar diş etleri içerisinde çok daha büyük sorunlar sebep olabilmektedir. Bu gibi sorunlar…

Read more

Şeffaf Plak Tedavisi Ne İşe Yarar?

Şeffaf plak ne işe yarar sorusu, bu plakları kullanan insanların sayıca çoğalması ile beraber sıklıkla sorulan sorular arasında olmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve tıbbın ilerlemesi ile beraber, klasik yöntemlerden uzaklaşılmaya ve tedavi aşamalarında daha estetik yöntemlerin kullanılmasına başlanmıştır. Ortodontik tedavi yöntemleri arasında en avantajlı yöntemlerden olan şeffaf plak tedavisi, tel takmak zorunda olan ancak bu yöntem…

Read more

Zirkonyum Diş Kaplama İle Porselen Diş Kaplama Arasındaki Fark Nedir?

Günümüzde insanlar rahatsız oldukları diş yapılarında ya da diş eksikliklerinde sıklıkla zirkonyum ya da porselen diş kaplama tedavisini uygulatmaktadır. Bu tedavi yöntemi ile eksik dişlerin yeri dolduruluyor ya da yamuk diş yapıları düz bir hale getiriliyor. Gün içerisinde özgüvenin düşmesini ve insanların kötü bir ruh haline sahip olmasına neden olan bozuk diş yapıları, bu gibi…

Read more

Diş Teli Takmak Dudak Şeklini Değiştirir mi?

İzmir diş teli ile yapılan diş teli takma işlemi, dudak şeklini değiştiren ancak çok daha güzel bir görünümün ortaya çıkmasını hedefleyen bir işlemdir. Son zamanlarda teknolojik gelişmeler ile beraber gelişen diş tedavileri, kişilerin kendilerini çok daha iyi hissetmeleri için kullanılmaktadır. Dişleri kötü bir görünüme sahip olan kişiler bu koşullarda kalmayarak bir tedavi yöntemine başlamak isterler.…

Read more

Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş çekimi, her isteyen insana uygulanan bir tedavi yöntemi değildir. Diş çekimi yapılmadan önce kişi muayene edilmeli, dolguya ya da kanal tedavisine cevap verip verilmediği görülmelidir. Bu gibi tedavi yöntemlerinde cevap alınamadığı taktirde kişinin ağrısını sonlandırmak için diş çekimi yapılır. Kişiler diş çektirdikten sonra ne yapmalı diye çok fazla düşünmektedir. Lokal anestezi yapılarak uyuşturulduğu için,…

Read more

Diş Beyazlatma İşleminde Renk Kaç Ton Açılır? Dişlerde Sonradan Tekrar Sararma Olur Mu?

Gelmiş olduğumuz bu günlerde ideal bir diş yapısına sahip olmak çok da zor olmayan bir seçenektir. İnsanlar memnun olmadığı diş rengi konusunda kısa sürede tedavi olmakta ve bu tedavi sonrasında diş renklerinde beyazlatma sağlamaktadır. Sararan dişler, insanlar için kabus niteliğinde olan ve tekrar beyazlatılması zor olan bir yapıdır. Bu yapı ile beraber insanların özgüveninde bir…

Read more

Süt Dişi Nedir?

Bebeklikte altıncı aydan itibaren çıkmaya başlayıp 30-36. Aylarda tamamen çıkan dişlere süt dişi adı verilmektedir. Süt dişlerine aynı zamanda bebeklik dişleri de denir. Süt dişi nedir sorusu ebeveynler tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Tüm süt dişleri tamamlanan bir çocukta alt çenede 10, üst çenede 10 olmak üzere toplam 20 adet süt dişi bulunmaktadır. Süt dişlerinin bakımı…

Read more

Süt Dişi Çürüğü (Biberon Çürüğü) Nedir?

6 yaşından küçük çocuklarda görülen süt dişi çürüğü altında pek çok neden bulunabilen bir diş problemidir. Genellikle sürekli olarak alınan şeker ve biberon kullanımı ile bağlantılıdır. Süt dişi çürüğü aynı zamanda biberon çürüğü olarak da bilinmektedir. Erken çocukluk çağı çürükleri olan bu çürükler süt dişlerinden bir ya da daha fazlasında çürük bulunması halinde tanılanır. Biberon…

Read more

Diş Teli Takıldıktan Sonra Dişler Ne Zaman Düzelmeye Başlar?

Diş teli tedavisi özellikle çapraşık dişlerin düzeltilmesinde uygulanmaktadır. Bununla birlikte çene yapısındaki bozuklukları gidermek için de uygulanabilmektedir. Tedavi süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Ortalama olarak diş teli tedavisi 6-30 ay kadar sürebilir. Tedavi süresini etkileyen en önemli faktörler dişin yapısı ve çene yapısıdır. Alt ve üst çenenin birbirine uyumu bu noktada önemlidir ve tedavi süresini…

Read more

Diş Sızlaması Nedir? Diş Sızlaması Neden Olur?

Diş sızlamalarının pek çok nedeni olabilir. Diş etine yapışan bir yemek kalıntısı ya da bakteriyel bir enfeksiyona kadar uzanan pek çok faktör vardır. Bazı diş sızlamaları geçici olabilirken bazıları uzun sürer ve rahatsız edicidir. Diş sızlamaları farklı şiddetlerde olabilmektedir. Kişinin günlük yaşamını etkilemeye başladığında bir diş hekimi randevusu almak gerekir. Diş sızlaması nedir ve diş…

Read more
20lik diş

20lik Diş Nedir?

20lik diş 17-25 yaşları arasında çıkan ya da çıkmaya çalışan, çenenin en arka kısmında bulunan dişlerdir. 20lik diş çıkarken çoğu kişide yoğun bir ağrı yapabilmektedir. 20 yaş dişleri ağızda çıkan son kalıcı dişlerden biridir. Bazı kişilerde 20lik dişler hiç oluşmaz ya da tıpkı diğer azı dişlerinin yaptığı gibi normal bir şekilde çıkar ve herhangi bir…

Read more
diş eti çekilmesi

Diş Eti Çekilmesi (Periodontitis) Nedir?

Dişleri saran diş eti dokusu, dişi ya da diş kökünü açığa çıkartarak geri çekilebilmektedir. Bu durumun diş eti çekilmesi diğer adıyla Periodontitis adı verilmektedir. Dişleri destekleyen doku ve kemik yapılarının hasar görmemesi için diş eti çekilmesi mutlaka tedavi edilmelidir. Diş eti çekilmesi tedavi edilmediği zaman diş kaybı gerçekleşebilmektedir. Diş eti çekilmesi hastalığı yaygındır fakat önlenebilir.…

Read more
diş kaplama

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Dış kaplama çeşitleri konusundan bahsederken burada bahsi geçen terimler aslında kullanılan malzemelerin adını alan kaplama çeşitleridir. Her diş kaplaması uygulanan malzemenin adı ile anılmaktadır. Kaplama yapılacak dişler kişiden kişiye değişmektedir. Eğer diş kaplama işleminde ikiden fazla diş işlem yapılacaksa kaplamanın dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. Ağız ve diş sağlığı açısından kullanılan diş kaplama yöntemleri aynı zamanda…

Read more

Gece Plağı Nedir?

Gece plağı denilen ağız plak desteği, genellikle uyku sırasında çene sıkma, diş gıcırdatma gibi sorunların tedavisinde hekimlerin hastaları için tercih ettiği yöntemlerden biridir. Gece plağı nedir sorusunun yanıtı olarak dişlerde oluşabilecek aşınmalar ya da çenede kayma gibi sorunların engellenmesi için tasarlanan aparatlardır diyebiliriz. Ara sıra diş gıcırdatma, gerçek bir sorun olarak görünmemektedir. Ancak uzun süreli,…

Read more

Bonding nedir

Bonding nedir İngilizce kelime anlamı olarak tutturma, yapıştırma olarak geçmektedir. Diş estetiği alanını kapsamaktadır. Dişinizde yer alan kusurlar, görüntü bozukluğu, kırık gibi durumlarda bonding yapılmaktadır. Bonding hangi dişlere yapılır? Yukarda belirttiğimiz üzere çürük dişlere, kırık eksik ve zarar görmüş dişlere uygulanmaktadır. Bonding avantajları nelerdir? Bonding uygulaması sırasında diğer dişlerde kesme, çekme, müdahale yapılmaz. Bonding ayrık dişlerinden…

Read more

Diş taşı temizliği acıtır mı?

Diş taşı temizliği acıtır mı? Yenilen içilen besinlerden kaynaklı olarak dişlerde tartar meydana gelmektedir. Ağız sağlığı konusunda hassas davranmak, sürekli dişleri düzenli fırçalamak elbette çözüm olabilmektedir. Ancak tüketilen ürünlerden kaynaklı ve beslenme alışkanlıkları ile bu durum bazen yetersiz kalabilmektedir. Tüketilen ürünlerden oluşan bakteri plağı, dişlerde tartara da sebebiyet vermektedir. Zamanla biriken bakteri plakları taş oluşumunu…

Read more

Tek diş eksikliği

Tek diş eksikliği diş sağlına dikkat edilmesi gerektiği hususunda çeşitli öneriler ve uygulamalar bulunmaktadır. Ancak bazı zamanlar farklı sebeplerden ötürü diş eksikliği ortaya çıkmaktadır. Bunlardan birisi de tek diş eksikliği olarak geçmektedir. Tedavisi mümkün olan ve diş kaybını diğer dişlere zarar vermeden yapan bu yöntem de implant kullanılmaktadır. Merak edilen tek diş eksikliği konusunda detayları hep…

Read more

Restoratif diş tedavisi nedir

Restoratif diş tedavisi nedir sağlıklı dişlerin yapısı düzgün ve diş eti sorunlarına yol açmayan türden olması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda ise görünümün bozulması olabilmektedir. Estetik tarafında ve gülüş hallerinde ise çekimser kalmanızı sağlayan diş kırıklıkları, zedelenme, çarpık diş sorunu ortaya çıkmaktadır. Restoratif diş tedavisi bu noktada devreye girerek iyileştirme sağlamaktadır. Estetiğe önem verenlerdenseniz yazımızın devamında…

Read more

Dişteki siyah lekeler

Dişteki siyah lekeler dişlerle ilgili olarak en çok dikkat edilen konu dişin görünüşüdür. Dişte yer alan siyah lekelerin oluşması günlük hayatınızı direk olarak etkileyebilmektedir. Sizi zor durumda bırakmaması ve sağlığınızı etkilememesi için uzmanlardan destek alınması gerekmektedir. Gün içinde tükettiğiniz gıdalar ve ürünler ilk etapta siyah leke oluşmasını etkilemektedir. Örnek vermek gerekirse asitli içecekler ( kola, fanta…

Read more

Diş ağrısı sonrası yanak ve yüz şişmesi

Diş ağrısı sonrası yanak ve yüz şişmesi neden olur? Diş ağrısının çekilmesi ciddi ve sancılı bir süreçtir. Kişinin günlük hayatını olumsuz etkilemektedir. Yanak ve yüz çevresinde şişmelerin olması diş kaynaklı olmaktadır. İlgili durum için neler yapılabilir, nasıl tedavi süreci yönetilmelidir gibi sorulara blog yazımızda yanıt vereceğiz. Diş ağrısı sonrası yanak ve yüz şişmesi Bazen hafif…

Read more

Diş dolgusu yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler

Diş dolgusu yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler neler? Ağız ve diş sağlığı büyük bir öneme sahiptir. Eğer gerekli özen gösterilmezse dişlerin zarar görmesi, çürümesi, eski işlevini yerine getirememesi durumları yaşanır. Bu gibi durumlarda da dişe dolgu uygulanmaktadır. Hekim bundan önce gözlem, çürük boyası, röntgen, çatlak-kırık dişlerin varlığı gibi hususlar üzerinden değerlendirme yapmaktadır. Diş hekimleri burada…

Read more

Diş Eti İltihabı Nedir?

Diş Eti İltihabı Nedir? Diş eti itihabı nedir? Ağız ve Diş bakımına gerekli özenin gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bir takım hasatlıklar, diş etlerinde enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Bu da beraberinde iltihaplanmayı getirir. Genel olarak bakteriyel enfeksiyonlara bağlı şekilde oluşur. Aynı zamanda Gingivitis olarak da isimlendirilir. İltihaplanma ardından bölgeye göre değişen şiddette ağız hareketleri ve yemek yeme…

Read more
20-lik-dis-cekimi

20’lik Diş Nedir? 20’lik Diş Belirtileri ve Cerrahi Çekim

Bebeklikten ergenliğe, dişler sıralı bir şekilde çıkar. Öncelikli olarak kesici dişler, sonra köpek dişleri, küçük azı dişleri, azı dişleri ve son olarakta 20’lik dişlerdir. Çenenin en arka tarafında bulunan bölümde genelde 17 ile 25 yaş aralığında çıkan bir diştir. Çoğu kişi tarafından zorlu bir süreç olduğu söylenen 20’lik diş, ağızda ya da çenede meydana getirdiği…

Read more

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Son zamanlarda diş ve gülüş estetiğinde değişen tedavi yöntemlerine bir yenisi daha eklenmesiyle şeffaf plaklar da bu yenilikler arasına girdi ve hastaların hayatını kolaylaştırmaya başladı. Günümüzde diş hekimleri tarafından uygulanan bu yöntemlerden biri olan şeffaf plaklar hem hasta hem hekimler için kolay bir tedavi sistemini barındırır. “Telsiz ortodonti” olarak adlandırılan bu yöntem literatürde “invisalign” olarak…

Read more

Pekiştirme Tedavisi Nedir?

Yaklaşık iki yıllık bir süreci kapsayan ortodontik tedavi aktif ve pasif olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Dişlerin düzelmesiyle teller çıkarılmakta ve bundan sonraki sürece ise dişlerin etrafında var olan oluşumlar hemen uyum sağlayamamaktadır. Bu dokuların yeni hallerine alışması için en az altı aylık bir zamana ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu alışma evresinde gerçekleştirilen işlemlere pekiştirme tedavisi ve…

Read more

Diş Teli Lastik Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli lastiği, ortodonti tedavilerinin son aşamasında dişlerin istenilen konuma veya şekle gelmemesi durumunda kullanılır. Bu lastikler braketler üzerine takılarak dişlerin, istenilen duruma gelmesine katkı sağlar. Diş teli lastiklerinin ne kadar süre takılacağı hakkındaki en doğru bilgiyi ancak sizlere diş hekiminiz verebilir. Diş teli tedavisinin sürecine göre, dişlerin istenilen şekillerinde kullanılacak olan diş teli lastiklerinin…

Read more

Bir Dişin Enfekte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Diş ile temas eden soğuk ve sıcak yiyecek-içeceklere karşı oluşan ağrı ve hassasiyetin yanında, tedavi edilmemiş çürüklerden de dişin enfekte olduğu anlaşılmaktadır. Hemen hemen herkesin ağzının içinde bir çeşit bakteri bulunmaktadır. Normal zamanlarda bu ağız içi bakterileri herhangi bir zarar oluşturmaz. Üst düzeyde karbonhidrat, şekerli yiyecek ve içecek tüketen bir kişinin, tüketim esnasında çıkardığı asitler…

Read more

Dermal Dolgu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde pek çok insan daha genç bir görünüme tekrardan kavuşmak için pek çok estetik yönteme başvurmaktadır. Sıkça başvurulan estetik ameliyatlar genellikle burun ameliyatı, badem göz ameliyatı, göğüs ameliyatı ve kalça ameliyatı gibi işlemlerdir. Dolgu işlemi ise bunlardan farklı olarak bir ameliyat değildir ve genellikle kırışıklık, asimetrik yüz ve benzeri durumların giderilmesi için uygulanmaktadır. Dermal dolgu…

Read more

Çocuklara Diş Protezi Yapılır Mı?

Protezler çeşitli nedenlerle oluşan, eksik dişlerin yerini doldurabilmek amacıyla yapılır. Çocuklarda ise protez tedavisi dişleri normal şekilde gelişemeyen çocukları tedavi etmekte büyük rol oynar. Diş yokluğu çocuklar için tam veya kısmi protez ihtiyacının en sık nedenlerinden biridir. Kaba çürük gibi nedenlerle oluşan dişlerin erken kaybı, yine çocuklar için protez ihtiyacı oluşturabilir. Tam veya kısmi protezler…

Read more

Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalı?

Sağlık faktörü ile görüntü bakımından da herkesin önemsediği dişler sarardığında rahatsız edici bir his vermektedir. Bu nedenle pek çok kişi dişleri sararmış ise en kısa sürede bundan kurtulmak istemektedir. Bunun evde çözümleri olabildiği gibi bir uzmandan yardım alınması gereken ciddi durumları da bulunabilmektedir. Sararan dişleri beyazlatmak için öncelikle sabır ve dikkat gerekmektedir. Diş sararması sorununa…

Read more

İmplant Destekli Köprü Nedir?

Sağlıklı olmak ve sağlıklı görünmek isteyen kişilerin bakım ve kontrollerini de belirli aralıklarla yaptırmalarında yarar vardır. Vücut sağlığı kapsamınca dişlerin büyük önemi vardır. Hem belirli rahatsızlıkları tetiklememek hem de güzel gülüş tasarımları yakalamak adına diş bakımı oldukça önemlidir. Belirli nedenlere bağlı olarak dişlerde kayıplar, dökülmeler meydana gelebilir. Bu da kişilerin hem sağlık açısından aleyhine bir…

Read more

Diş Çürüğü Nasıl Oluşur?

Diş çürükleri, bakteri pilavı, unlu ve şekerli yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından oluşan asitle meydana gelir. Bu asitler mineral dokuyu bozarak diş minesinin bozulmasına ve diş çürüğün başlamasına neden olur. Diş Çürüğü nasıl oluşur sorusunun cevabı aslında çok kapsamlı bir sonuçtur. Ağızdaki bakteriler, sık sık şekerli içecekler ve yiyecekler atıştırma ve dişleri iyi temizlememe gibi faktörler…

Read more

Başarısız Kanal Tedavisi Nasıl Anlaşılır?

Kanal tedavisi doğrultusunda hasta için öncelikle lokal anestezi uygulanmaktadır. Lokal anestezi sonrası doktor tarafından enfekte olan diş temizlenir, mevcut iltihap temizlendikten sonra ise açılan boşluklar dolgu yardımı ile doldurulur. Kanal tedavisi sonrası diş üzerinde ağrı hassasiyet gibi durumlar tamamen yok olmaktadır. Böylece diş tedavisi gerçekleşir. Yapılan işlemler doğrultusunda bazen başarısız kanal tedavisi ile karşılaşılıyor. Başarısız…

Read more

Ön Diş Estetik Dolgusu Ne Kadar Dayanır?

Ön diş dolgusu, ağız ön kısmındaki dişlerde oluşan çürük, kırık, çatlak gibi sorunların doğal bir görünüm kazandıracak şekilde onarılmasını sağlar. Onarılan dişlerin diğer dişlerle uyumlu olması dolgunun fark edilmemesine yardımcı olur. Bu sayede hasta güzel bir gülümsemeye sahip olabilir. Bu ön diş dolgusu kompozit dolgu olarak da adlandırılabilir. Ön diş dolgusu kompozit reçine kullanılarak yapılır.…

Read more

Endosteal İmplant Nedir?

Endosteal implant, ağız içerisinde bulunan yedek dişi tutmak amacıyla çene kemiğine takılmış olan kök diş implantı türü olarak bilinmektedir. Mevcut diş implantı, genellikle diş kaybedildiği takdirde yerleştirilmektedir. Günümüzde pek çok kişi tarafından bilinmese de en çok tercih edilen implant türü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kişiler bu tedaviyi uygulamadan önce hakkında tüm bilgilere sahip olmalı. Genellikle…

Read more

İmplant Aşamaları Nelerdir?

İmplant tedavisi ağızda eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalarla yapılan tedaviye denilir. Bu vidaların üzerlerine yerleştirilen kron köprü görevi görerek hastaya uygun olarak diş protezleri ile eksik dişlerin doldurulması sağlanır. Kemiğe yerleştirilen İmplantlar sonrasında çene kemiğiyle kaynaştırılması beklenir, ardından üzerine doğal görüntüye sahip dişler yerleştirilir. İşlevsel ve görünüm açısından doğal dişlerden herhangi…

Read more

İmplant Tedavisi Süreci Nasıl İşler?

Bilindiği üzere ağız ve diş sağlığı insanlar için en önemli konuların başında gelmektedir.  Çürüyerek veya kaza gibi nedenlerden dolayı kaybedilen dişler için yapılacak en iyi tedavi yöntemlerinden biri implant tedavisi olarak karşımıza çıkar. İmplant titanyum malzeme ile üretilen bir tür vidadır. Vida tıpkı diş şeklinde tasarlanarak, kişilerin çene kemiğine sabitlenir. Bu sayede tam anlamı ile…

Read more

Dolgu Yapılırken Diş Yüzeyine Zarar Veriliyor Mu?

Diş çürüklerinin tedavi edilmesinde kullanılan dolguların uygulanması sırasında, dişteki enfekte olan mine dokusu ve dentin tabakası diş üzerinden çıkarılmaktadır. Bu iki kısmın diş yapısından çıkarılması sonucu oluşan boşluk, dişe uygun malzemeler ile kapatılmaktadır. Dolgu işlemi genel olarak diş çürüklerinin sinir dokusuna erişemediği daha yüzeysel çürükler için uygulanmaktadır. Çürüklerin diş yapısında çok derin olması sonucu sinirlere…

Read more

Diş Teli İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Son yıllarda İzmir ortodonti tedavisinin giderek daha popüler hale gelmesi ve dişlere güzel ve hoş bir görünüm kazandırması, bu tedavinin her yaşta herkese uygun olup olmadığını merak ettiriyor. Çocuklarda ve yetişkinlerde kapsamlı yüz, çene ve diş kontrolü sağlayan ortodonti tedavi çocuklara uygulanmış olsa da yöntem ve teknolojilerin gelişmesiyle yetişkinlere de uygulanmaktadır. Bu nedenle ortodonti için…

Read more

İmplant Neden İltihap Kapar?

İmplantlar yapım aşamasında ve sonrasında oldukça dikkat ve hijyen gerektiren işlemlerdir. İşlem öncesi ve sonrası implantların nasıl ve neden iltihap kapabileceğini bilmek gerekir. İzmir implant işlemlerinden sonra iltihap oluşursa nedenleri şunlar olarak sıralanabilir; Yeterli steril ortam sağlanmamışsa, İmplantın tamamını çene kemiğine saracak açıda yerleştirilmemişse, İmplant, implanta uygun olmayan bir bölgeye zorla uygulanmışsa, Doğru ve iyi…

Read more
implant-sonrasi-agri

İmplant Sonrası Yaşanan Ağrı Nedenleri

Bazen insanlar diş implantları yaptırdıktan sonra ağrı hissederler. Bu durum olduğunda İzmir implant ekibi için ağrının kaynağını veya nedenini belirlemek önemlidir. Diş implantları yerleştirildikten sonra ağrıya neden olabilecek bazı alışkanlıklar vardır. Dişlerin sıkılması, uykuda gıcırdatılması, kötü diş hijyeni, sigara içilmesi veya enfeksiyon kapması gibi basit şeyler implantları olumsuz etkileyebilir. Diş İmplantı Ağrısının Ana Nedenleri Gevşek…

Read more
implant-sonrasi-agiz-bakimi

İmplant Sonrası Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İmplant tedavisi, ağız içerisindeki eksik dişlerin tamamlanması amacıyla yürütülen bir tedavi yöntemidir. Titanyum ya da zirkonyum maddelerinden yapılan implantlar, hastaların eksik dişlerinin yerine yerleştirilerek boşluklar doldurulmuş olur ve dişler tamamlanır.   İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır? İmplant tedavisi, ağız içindeki eksik diş sayısına göre, bir ya da daha fazla noktada uygulanabilir. İmplant tedavisi şu şekilde ilerlemektedir:…

Read more

Çocuklarda Diş Ağrısı

Büyük küçük herkesi etkileyen diş ağrısı çocuklarda çok sancılı geçebiliyor. Özellikle çocuklarda diş ağrısının başlıca sebebi çürükler olurken ayrıca, diş eti hastalıkları ve diş minesinde yaşanan rahatsızlıklar da diş ağrısına sebep olabiliyor. Evde uygulayabileceğimiz ağrıyı azaltıcı önlemler kısa süreli ağrıyı azaltsa da mutlaka bir diş doktoruna muayene olmak gerekiyor. Çocuklarda Diş Çürükleri Neden Ağrı Yapar?…

Read more
implant-yaptiranlar-dis-teli-taktirabilir-mi

İmplant Yaptıranlar Diş Teli Takabilir Mi?

İzmir Ortodonti kapsamında birçok hizmet sunuluyor. Günümüzde en çok sorulan sorulardan birisi ise implant yaptıranlar diş teli takabilir mi? Sorusu oluyor. Genel olarak implant yaptıran kişiler daha sonrasında diş teli takabilir. Bu herhangi bir sorun oluşturmaz. Ancak daha doğru ve başarılı sonuçlar ile karşılaşmak için kişilere öncelikle ortodontik tedavi işlemi gerçekleştirmelidir. Gerçekleştiren implant tedavileri dişin…

Read more
implant-kac-yasinda-yapilir

İmplant Kaç Yaşında Yapılır?

Diş eksiği, diş kaybı ya da nedeniyle çiğnemede zorluk çeken kişiler, olmayan dişlerini tamamlamak adına implant diş tedavisi görürler. Çoğu zaman kişiler bu tedaviyi daha estetik bir diş içinde tercih edebilmektedir. Ancak implant diş tedavisi yaptırmak isteyen çoğu hasta yaş sınırının olup, olmadığını da merak etmektedir. Çene kemiği gelişen her yaşta implant tedavisi görmek mümkündür.…

Read more
ortodonti-tedavisi-nasil-yapilir

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ortodonti İzmir size eşsiz bir ortodonti tedavi hizmeti sunmaktadır. Ortodonti tedavileri genellikle uzun süren ve ağrılı bir süreç olarak bilinse de uzman kadromuz ve deneyimli personelimizle size en yüksek kalitede hizmet vermekteyiz. İnsanlığın yaşaması için en gerekli ve temel kaynaklardan biri olan besinler öncelikle ağızda parçalanır ve yutak, yemek borusu, mide ve bağırsaklardan geçerek sindirilir.…

Read more

Zirkonyum Porselen Kaplama Nedir? Ne Kadar Sağlamdır?

Diş estetiği oldukça önemli konuların başında gelmektedir. Çünkü dişler ne kadar düzgün ve beyaz bir görünümde olursa kişilerin gülüşleri ve konuşmaları da bir o kadar estetik hale gelecektir. Bu nedenle son zamanlarda başta ünlü isimler olmak üzere bakımlarına özen gösteren herkes zirkonyum porselen kaplama yaptırmaktadır. Ama zirkonyum porselen kaplama yaptıracak kişilerin en çok merak ettiği…

Read more

Zirkonyum Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?

Zirkonyum kaplama bir diş tedavisi olarak nitelendirilmektedir. Kişilerin diş hizmeti bakımından oldukça tercih ettikleri zirkonyum kaplama; başarılı sonuçların elde edildiği tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Estetik açıdan genellikle hastalara ve hekimlere oldukça büyük faydalar sağlar. Bu madde doğada kolaylıkla bulunabilir ve diş- ağız yapısı ile de uyumludur. Ancak tabii ki de diş sağlığını önemseyen hastalar…

Read more
implant-tedavisi

İmplantın tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?

Ülkemizde ve dünya genelinde gün içersinde neredeyse yüzlerce implant uygulamamaktadır. Bütün tedavi prosedürlerinde yer aldığı gibi nadirende olsa implant uygulamalarında da başarısızlık gözlemlenebilir. Tabii ki de implant tutmaz ise ortaya belirli net belirtiler çıkabilmektedir. Bu belirtileri sizler için derledik: İmplantın Hareketlenmesi Bazı hekimler implant yerleştirme yaptıktan kısa süre sonra üzerine yeni bir diş yapmak isteyebilir.…

Read more
implant-tedavisi-cene-kemigine-zarar-verir-mi

İmplant Çene Kemiğine Zarar Verir Mi?

Tam oturmayan protez ya da köprülere bir alternatif olan implantlar ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir. Dental implant cerrahisi, diş köklerini vida benzeri parçalarla ve hasarlı ya da eksik dişleri gerçek dişlere çok benzeyen dişlerle değiştiren bir işlemdir. İmplant tedavisine başlamadan önce hastaların aklında pek çok soru işareti olabilir. Bunlardan birisi de implant çene…

Read more

Ön Diş Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum destekli porselenler ağız ve diş sağlığı açısından en çok kullanılan diş kaplamaları haline gelmiştir. Zirkonyum dioksit ile hazırlanan zirkonyum kaplamalar eski model metallerin de dezavantajlarını ortadan kaldırmaktadır. Bunun yanında ışık geçirgenliği açısından doğal diş yapısına benzemesi nedeniyle estetik beklentileri de karşılamaktadır. Baskılara dayanıklıdır ve biyolojik olarak doku dostu bir diş kaplamasıdır. Bu yazıda ön…

Read more

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Pek çok kişide diş çarpıkları, diş dizilimlerinde bozukluklar veya çene yapısında bir takım bozulmalar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda ise metal diş teli tedavileri uygulanmaktadır. Ama metal diş teli tedavileri, kişileri görsel olarak mutlu etmez. Yani estetik görünümüne özen gösteren kişiler için şeffaf plak tedavisi uygulanmaktadır. Dolayısı ile ortodonti sorunlar yaşayan kişilerin en çok merak…

Read more

İmplant Tedavisi Yapılan Diş Çürür Mü?

Diş çürümesi, en basit tanımıyla ağızdaki bakterilerin dişi yok eden bir asit oluşturmasıyla meydana gelen bir diş rahatsızlığıdır. Diş çürükleri zamanında tedavi edilmezse ağrıya, enfeksiyona ve hatta diş kaybına yol açmaktadır. Bu çürük zamanında tedavi edilmezse daha derine inmeye devam eder. Diş kayıplarında en etkili yöntemlerden biri olan implant tedavisi yapılan diş çürür mü sorusu sıklıkla karşılaşılan…

Read more

Çarpık Diş Nedenleri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dişlerde sıkça rastlanan sorunların başında, çarpık diş problemleri gelmektedir. Daha çok çocukluk ve gelişme döneminde ortaya çıkan çarpık diş nedenleri çene kemiğinin olması gerektiğinden daha dar bir yapıda gelişme göstermesidir. Dolayısı ile çene kemiğinde yaşanan bu sorun dişlerin birbiri üzerine binmesine, diş köklerinin birbirine çok fazla yakınlaşmasına veya dişlerin çarpışık olarak büyümesine neden olur. Bu…

Read more

İmplant Sonrası Şişlik Ne Kadar Sürer?

Dişler, genetik faktörlerin, ilerleyen yaşın ya da yeterli bakımın olmadığı durumlarda kaybolabilir. Tamamen kaybedilen dişler eskisi kadar konforu azaltan ve kişinin çiğneme fonksiyonlarını süresiz olarak kısıtlayan bir durum değildir. Çene cerrahisinde gelişen yöntemlerden biri olan implant tedavisi kaybedilen diş için en iyi tedavi alternatifidir. İmplant tedavisi çekilen diş yerine vida tipli aparatlar ile yeni bir…

Read more

Titanyum İmplant Nedir?

Diş kliniklerine başvuran hastalarda diş kaybı sık görülen durumlardandır. Uzun yıllar protez diş kullanımındaki zorluk, zaman kaybı ve bakım masrafı hastalar için alternatif seçenekler arama ihtiyacı doğurur. Çıkıp takılan bir protez yerine kayıp diş için en iyi alternatif ise implant tedavisidir. Çene kemiğine bazı aparatlar ile yerleştirilen yapay diş hastalar için en kolay çözümdür. İmplant…

Read more

Ağız Kokusu Neden Olur ve Tedavisi Var Mıdır?

Bazı sorunlar toplum içinde sık vakit geçiren kişiler başta olmak üzere sosyal sıkıntılar yaratabilir. Hem kişinin kendisi hem de iletişimde olduğu insanlar için bu gibi zorlu durumlar heves kırıcı olabilir. Kısa süreli olan ya da kronik olan ağız kokusu da bu problemler içinde en sık karşılaşılanlardan biridir. Ağız kokusu oluşma nedenleri, süresi ve tedavisine göre…

Read more

Yetişkinlerde Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Ortodonti yetişkinler ve çocuklarda diş ve çene formlarının hatalı konumlanması durumunda farklı hedefler için kullanılan bir tedavi şeklidir. İzmir ortodonti olarak oldukça gelişmiş olan iller arasındadır. Çocuklarda erken dönemlerde uygulanmaktadır. Dişlerin formlarını kontrol altına alarak, yeni diş gelişlerine yol açmak amacıyla tercih edilir. Yetişkinlerde ise, ortodontist İzmir bölgesinde uygulanacak bir protez ya da İmplant tedavisi…

Read more

İmplant Ömrü Ne Kadardır?

Diş implant tedavisi olan binlerce kişi implant ömrünün ne kadar olduğu ile alakalı olarak çok fazla araştırmalar yapmaktadır. Buna göre bakımı düzenli ve güzel biçimde yapıldığında, diş tarafında özenle yerleştirilen implantın ömrü ortalama 20 ile 30 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Diş implantının ömrünü etkileyen çeşitli faktörler de yer almaktadır. Buna göre diş implantının doğru biçimde…

Read more

Diş İmplantı Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Dişler, hemen her canlı için hayati bir önem taşır. Sindirim sisteminin ilk aşamasında son derece hayati bir öneme sahip olan dişlerin; deforme olması, bozulması ya da işlevini yerine getirmez hale gelmesi sindirim sisteminin sağlıklı bir biçimde çalışmasını engelleyebilecek olası en temel faktörlerin başında gelir. Günümüzde diş bölümünde ortaya çıkan sağlık sorunlarıyla ilgili birçok farklı tedavi…

Read more

Diş İmplantı Hangi Bölüme Girer?

Diş implantı cerrahisi, diş köklerini metal ve vida benzeri yapılarla, hasarlı veya eksik dişleri yapay dişlerle değiştirme işlemidir. Diş implant uygulaması ile diş kökünün eksik olduğu durumlarda protez ve köprülü diş tamamlama işlemi yerine bir alternatif sunulmuş olur. Bir implant tedavisi uygulamasının nasıl yapılacağı implantın tipine ve çene kemiğinizin durumuna bağlıdır. İmplantların en büyük faydası…

Read more

İmplant Tedavisinden Önce Ve Sonra Neler Yapılmalıdır?

Diş implantları çeneye yerleştirilen ve dişi yahut köprüyü çeneye yerleştiren tedavidir. İmplant tedavisi herkese uygulanmamakta olup, hastaya uygulanma durumuna uzman diş hekimi karar vermektedir. Canlı yapıya yerleştirilen bu implantlar, sonradan çıkarma durumuna sahip değildir. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle sunulan bu tedavi, başarılı bir şekilde uygulanması durumunda hastaların gülümsemesine yardımcı olur. Bir operasyonun başarılı geçip geçmemesi için…

Read more

İmplant Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş sağlığı konusunda son dönemde en çok tercih edilen ve vadettiği teknoloji ile adeta yeni bir dönemin başlangıcı sayılan implant diş tedavisi kapsamında en çok merak edilen soruların başında implantın yapım sürecinin ne kadar olduğu gelmektedir. Büyük oranda implant tedavisinin uygulandığı diş sağlığı sorunu bu noktada belirleyici olmakla birlikte belli başlı bazı durumlar tedavi sürecinin…

Read more

Hollywood Gülüş Estetiği

Son zamanların estetik operasyonlarında en fazla talep görenler arasında gülüş estetiği operasyonu yer alır. Çünkü istatistiklere göre yüz yüze yapılan görüşmelerde karşı tarafın en fazla dikkatinin yöneldiği yeriniz gözlerinizden sonra dişlerinizdir. Dişler, etkili ve verimli geçecek bir iletişimde en keskin noktalardandır. İstediğiniz gülüşe kavuşma amacıyla seçim yaparken içinize sinen sonuçlar almak için İzmir gülüş tasarımı…

Read more

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Gülüşlerdeki odak nokta olan dişlerin estetik görünmesi en çok motive eden detaylardandır. Güzel bir gülüş ve çene hattı her zaman en şık aksesuar olabilir. Ancak kimi durumlarda diş kaybı nedeniyle bu estetik gülüşleriniz eksilmesin. Diş çekimi yaptıktan sonra uzun süreli diş kaybı yaşayabilirsiniz. Çekilen diş yerine yapılan tedaviler sayesinde bu sorunun artık önüne geçebilirsiniz. İmplant…

Read more

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülümsemek, sosyal yaşantımızda çeşitli duyguları iletmenin yanı sıra bir kişinin öz benliğinin önemli bir yansımasıdır ve herkes için benzersizdir. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile kişiye özel gülüş tasarımı uygulamaları ile harika sonuçlar elde edilebilmektedir. Bu yazıda Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır? Gülüş Tasarımı Nedir? gibi soruların yanıtına odaklanıyoruz. Gülüş Tasarımı Nedir? Gülüş tasarımı söz konusu olduğunda,…

Read more

Diş Eti Tedavisi Acı Verir mi?

Diş eti hastalığı, hastalığın ilerleme seviyesine göre farklı şekillerde tedavi edilir. Diş eti tedavileri genellikle ağrılı geçmez. Diş eti tedavisi sırasında anestezi verilmiş ise anestezinin etkisi geçince biraz rahatsızlık hissedilebilir. Diş hekimleri bu durumlarda ağrı kesici ve antibiyotik verir. Rahatsızlık genellikle birkaç gün sürmektedir. Hasta diş hekiminin belirlediği diğer randevu tarihinde tekrar gelir ve tedavisi…

Read more

Diş Beyazlatma Zararlı Mıdır?

Bembeyaz dişlere ve estetik bir gülüşe herkes sahip olmak ister. Diş beyazlığı estetik açıdan oldukça önemlidir. Farklı sebeplerden dolayı dişlerimiz beyazlığını yitirir. Eski beyazlığını geri kazanmak için diş beyazlatma yöntemlerine başvururuz peki bu diş beyazlatma zararlı mı? Güvenilir mi? Yapılan araştırmalarda solüsyon ile beyazlatma yönteminde hiçbir zarar olmadığı gözlemlenmiştir. Diş beyazlatma sonrası dişlerde kalıcı hasar…

Read more

Ortodonti Tedavisi Nedir?

Ortodonti tedavisi halk arasında diş teli tedavisi olarak bilinmektedir. Erken yaşlarda meydana gelen ve geç kalındığı için ileri zamanlarda görülen diş bozukluğu tedavisidir. Ortodontik tedavi genellikle ergenlik döneminde başlar. Diş bozukluklarını erken fark etmek için çocuğunuzu 7 yaşından önce ortodontiste muayene ettirmelisiniz. Ortodonti tedavisinde dişin ön kısmına ve arka kısmına takılan braketler kullanılır. Tedavi yöntemleri…

Read more

Diş Estetiği Öncesi Sonrası

Dişlerin görüntüsü kişilerin özgüvenlerini bile olumsuz yönde etkileyen, kişilere rahatsızlık veren bir durum olmuştur. Herkes mükemmel bir gülüşe sahip olmak ister. Ancak bu konuda  herkes şanslı değildir. Dişlerimiz birçok sebepten dolayı zarar görüp görüntüsünde değişiklikler gerçekleşebilir. Bu nedenle diş estetiği günümüzde oldukça popüler bir uygulamadır. Diş Estetiği Öncesi Sonrası Nasıl Değerlendirilmelidir? Dişlerinin görünümünden rahatsızlık duyan…

Read more

Dental İmplant 2021 Fiyatları

İmplant tedavisi, günümüzde çeşitli sebeplerden dolayı kaybedilmiş dişlerin işlevini ve estetik görüntüsünü geri kazandırmak için sıkça uygulanan işlemdir. Bu implantlar titanyum materyalinden yapılan yapay diş kökleridir. İmplantların titanyumdan yapılmasının nedeni, biyolojik olarak titanyum çene kemiği ile kısa sürede bağlanmaktadır.  İmplantın Uygulanma Basamakları: Teşhis ve tedavi planlaması: Hastanın kemik yapısının uygunluğu röntgen çekilerek tespit edilir. Hastanın…

Read more

Bruksizm (Diş Gıcırdatma – Sıkma) Nedir?

Halk arasında diş gıcırdatma veya sıkma olarak bilinen bruksizm her 5 kişiden 2’sinde görülmektedir. Bruksizm gece kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Uyku sırasında dişleri sıkma ve birbirine sürterek ses çıkaran bir rahatsızlıktır. Bu hareket bilinç dışı istemsiz şekilde yapılır. Eğer gece uykunuzda dişlerini gıcırdatıyorsanız sabah uyandığınızda tam alınamamış uyku(yorgun uyanma), uyandığınız zaman çene ağrısı, yüz kaslarında…

Read more

Doğru Diş Fırçalama Tekniği

Diş fırçalamak çoğu insana zor gelse de tıpkı el yıkamak gibi rutin bir alışkanlık haline gelmelidir. Ağzımızın içerisini görmediğimiz için sanki dişlerimizi ve ağız içini temizlememize gerek yokmuş gibi düşünülmektedir. Şöyle düşünelim ellerimiz kirlenince yıkıyoruz ya da bir şeyler elimize bulaşınca koşarak ellerimizi yıkamaya gidiyoruz ama yemek yememize yardımcı olan dişlerimizi fırçalamıyoruz. Yemek yedikten sonra…

Read more

Zirkonyum Diş Kaplama Neden Tercih Edilir, Avantajları Nelerdir?

Zirkonyum klasik porselen köprü ve protez uygulamaların alt yapısı olarak kullanılan bir maddedir. Bu madde gri metal yerine uygulanan beyaz renkli bir alaşım olarak bilinmektedir.  Zirkonyum diş kaplama diş hekimliği alanında sık tercih edilen bir uygulamadır.  Diş kaplama uygulamalarında zirkonyumun tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri estetik açıdan çok etkili sonuçlar doğurmasıdır. Diş beyazlatma uygulamalarıyla…

Read more

Dijital Gülüş Tasarımı Nedir, Ne İşe Yarar?

Dijital gülüş tasarımı, diş hekimlerinin dijital teknolojileri kullanarak kişiye özel, estetik bir gülüş tasarımı oluşturmasıdır. Diş hekimliği alanında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dijital tasarım yazılımları kullanılıyor. Söz konusu yazılımlarda kişinin diş yapısı ve yüz oranları derinlemesine analiz ediliyor. Diş hekimleri dijital yazılımlar sayesinde hastanın diş yapısı, diş etleri, dudakları ve yüzü arasındaki en…

Read more

Estetik Diş Dolgusu Nedir, Neden Gereklidir?

Estetik diş dolgusu, dişlerde kompozit malzemeler yardımıyla hastanın diş rengine uygun dolgu malzemesiyle yapılan tedavidir. Bu tedavide temel amaç doğal ve estetik bir görünüm ortaya çıkarılmasıdır. Kompozit malzemeyle yapılan dolgu halojen ışık kullanılarak sert forma getirilir. Daha sonra da dişe kimyasal olarak bağlanmaktadır. Günümüzde sosyal hayata katılım daha fazla olduğundan ve diş hekimliği alanındaki tedaviler…

Read more

Telsiz Ortodonti Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Ortodonti, yanlış bir pozisyonda bulunan diş ve çenelerin düzeltilmesiyle ilgilenen diş hekimliği alanıdır. Dişlerin konumlandırılması için çok eski zamanlardan beri tel tedavisi uygulanmaktadır. Ortodonti teknolojilerinde gelişmelerle birlikte metal veya porselen tellerin yerini şeffaf plaklar almaya başladı. Telsiz ortodonti tedavisi, Invisalign adı verilen işlemle şeffaf plaklar yardımıyla ortodonti tedavisinin yapılmasıdır.  Bu işlemde plaklar hastanın ağız ve…

Read more

Çürük Dişlerin Neden Olabileceği Sorunlar

Diş çürüğü maalesef her insanın karşılaşabileceği sorunlardan birisidir. Ağız içerisinde bulunan bakteriler diş minesine zarar veren asitler üretmesinden dolayı diş çürüğü meydana gelmektedir. Eğer teravi edilmezse ciddi sorunlar meydana getiren çürükler, diş kaybı dahi meydana getirmektedir. Diş Çürümesi Neden Olur? Her insanın ağzı tahmin edemeyeceği kadar bakteri ile doludur. Bu bakterilerin bir kısmı yararlı iken…

Read more

Diş Eti Sağlığı Nasıl Korunur?

Diş sağlığımız kadar elbette diş eti sağlığımızda ağız sağlığımız hususunda büyük ölçüde öneme sahiptir. Aslına bakıldığında diş eti sağlığı diş sağlığının da temelini oluşturur çünkü dişlerin sağlıklı bir biçimde ağız içinde tutunabilmesi büyük oranda diş etlerinin sağlığına bağlıdır. İşte bu nedenle düzenli ağız içi bakımı gerçekleştirilirken diş eti bakımı yapmaya da özen göstermek atlanmaması gereken…

Read more

Diş Fırçası Temizliği Nasıl Yapılır?

Ağız ve diş sağlığını korumanın en önemli unsurlarından bir ide diş fırçasının her zaman temiz olmasıdır. Diş fırçasının hijyeni sağlanmadığı durumlarda dişler için büyük zararı olabilir. Bu yüzden diş fırçası temizliğine her zaman önem verilmesi gerekir. Uzmanlar belirli aralıklarla diş fırçalarının değiştirilmesi gerektiğini belirtmektedir. Uzun bir süre boyunca kullandığınız diş fırçası diş etlerine zarar verebilir…

Read more

Elektrikli Diş Fırçası Kullanmak Zararlı mı?

Dünyada birçok alanda yaşanan gelişmeler ağız bakım ürünlerinde de ortaya çıkıyor. Teknolojik alanda yaşanan gelişmeler ve arge çalışmaları sayesinde ağız bakım ürünlerinde de büyük yenilikler görülmeye başladı. Artık manuel diş fırçalarına önemli bir alternatif olarak şarj edilebilir elektrikli diş fırçası geliştirildi. Titreşimli olan ve dönme hareketini yapabilen elektrikli diş fırçasının plağı uzaklaştıran ve diş eti…

Read more

Ağız Kokusu Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Ağız kokusu birçok kişinin şikayetleri arasındadır. Bu sorun sosyal hayatı olumsuz etkiler ve kişilerin psikolojilerinin de olumsuz etkilenmesine yol açar.  Gündelik hayatta her yaşta insan bu sorunla karşılaşabilir. Ağız kokusunun birçok önemli rahatsızlığın belirtisi olabileceğini belirtelim. Uzmanlar ağız kokusu sorunu olanlar için altında yatan nedenleri bulma konusunda uyarıda bulunmaktadır. Öncelikle ağız kokusunun dünyada her 100…

Read more

Yaşlılarda Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Olur?

İlerleyen yaşlarda vücudumuz artık dış etkenlere karşı daha savunmasızdır. Bu yüzden yaşlılarda sağlık konusunda daha keskin önlemler alınması gerekiyor. Peki, yaşlılarda ağız ve diş bakımı nasıl olur? İlerleyen yaşa bağlı olarak ağız sağlığı bozulur mu? Ağız sağlığının yaşlanmaya sürecinin doğal bir sonucu olduğu çok yanlış bir algıdır. Ağız bakımının doğru yapılmaması, koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin…

Read more

Hamilelikte Diş Sağlığı Nasıl Korunur?

Hamilelikte kadınların en tedirgin olduğu konulardan birisi de diş sağlıdır. Hamilelik sürecinin başlaması ile kadınların en çok dikkat etmesi gereken hususlardan birisi de dişleridir. Aşerme döneminde sürekli şekerli ve asitli yiyecek yiyen kadınlar, ağız ve diş sağlıklarının olumsuz etkilenmesine neden oluyorlar. Beslenme uzmanları, hamilelik döneminde daha çok ağız ve diş sağlığını koruyacak besinlerin tercih edilmesi…

Read more

Gülüş Estetiği Nedir?

Gülüş estetiği, zirkon kaplama, beyazlatma, diş eti tedavisi, köprü, diş boyu ayarlaması, dudak şekillendirme gibi kombine operasyonlarla kişinin gülüşünü estetik duruma getirmektir. Herkes güzel gülüşlere kavuşmak ister. Ağız ve diş sağlığımıza ne kadar dikkat etsek de istediğimiz gülüşe sahip olmamız mümkün olmayabilir. Bunun için diş hekiminize gülüş tasarımı konusunda başvurabilirsiniz. Hastaların daha estetik bir gülüşe…

Read more

Diş Apsesi Nedir? Tedavisi Nasıldır?

Diş apsesi, diş ya da diş etlerinde oluşur. Bakteriye bağlı bir enfeksiyonun yarattığı irinlerin oluşturduğu iltihaptır. İltihap oluşan bölgede zamanla şişlik oluşur ve zonklama başlar. Apse eğer yayılırsa kulağa ve boyuna kadar ağrıya neden olabilir. Bu yayılma durumu da kişilerde rahatsızlığa sebep olur ve sağlığı olumsuz etkiler. Diş iltihabı ilerlerse zamanla ağız içerisinde bir tehdit…

Read more

Çocuklarda Diş Hekimi Korkusunu Yenmek için Neler Yapılabilir?

Çocuklukta kendini gösteren diş hekimi ve diş tedavisi korkusu, aşılmadığı sürece yetişkin yaşlarda da fobi olarak karşımıza çıkabiliyor. Hatta bu korku kişilerde psikolojik rahatsızlıklara bile neden olabilecek boyutlara varabiliyor. Bu nedenle kişiler her diş hekimi randevularında terleme, kalp çarpıntısı ve mide bulantısı gibi reaksiyonlar yaşayabiliyor. Öncelikle diş tedavisi konusu utanılacak bir korku değildir. Bireylerin bu…

Read more

Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı

Bebeklerde ağız ve diş sağlığı açısından hassasiyet daha ilk zamanlardan başlamalıdır. Bebeklik döneminde ağız ve diş sağlığı konusunda ne kadar profesyonel destek alınırsa çocuğun ağız ve diş gelişimi o oranda olumlu devam eder.  Çocuklarda ve bebeklerde ağız ve diş sağlığı ile ilgili tüm sorunları ortadan kaldırabilmek adına pedodontist ile çalışmak doğru olur. Bebekler için diş…

Read more

Diş Eti Kanamasının Nedenleri Nelerdir?

Diş eti kanaması, insanlarda yaygınlıkla görülebilen, tedavi edilmediği taktirde kişinin ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyen, vücudundaki diğer organları da etkileyebilen ciddi bir sorundur. Diş eti kanaması farklı sağlık sorunları nedeniyle de yaşanabilmektedir. Diş fırçalama rutinleri sırasında diş ve diş etlerinin doğru şekilde fırçalanmaması durumunda, bakteri plakları oluşabilir. Bu bakteri plaklarının birikmesi sonucunda dişte…

Read more

Diş Beyazlatmak Zararlı Mıdır?

Herkes özellikle dış görünüş açısından önemli bir detay olduğu için dişlerinin sağlıklı bir görüntüye ve beyaz bir renge sahip olmasını ister. Bu isteğin bilinçli diş hekimiyle beraber profesyonel ekipmanlarla birlikte uygulanmasında hiçbir zarar bulunmamaktadır. Ancak dişinize bilinçsizce uygulayacağınız diş beyazlatma ürünleri hassasiyet açısından size yarar değil zarar sağlayacağını unutmamalısınız. Dişlerinizi bir hekim tarafından ya da…

Read more

Çocuklar Diş Gelişimi İçin Hangi Besinleri Tüketmeli?

Çocuklarımızın tükettiği her besin bizler için çok önemlidir. Bazı besinler çocuk gelişiminde büyük etkilere sahipken bazıları gelişime olumsuz derecede etki etmektedir. Erken dönem çocuklukta yaşanılan en büyük sorunlardan birisi de dişlerde yaşanılan sorunlardır. Bazı bitki ve meyvelerin dişe iyi geldiğini öğrenen anne ve babalar bu konu üzerine birçok soru sormaktadır.  Smyrna Dent bizlere çocukların diş…

Read more

Çocuklarda Ağız Kokusunun Nedenleri

Kötü ağız kokusu çocuklarda da ortaya çıkabilecek bir durumdur. Çocukların yaş gruplarına göre görülme olasılığı değişmektedir. Ağız kokusu fizyolojik ya da patolojik olarak ortaya çıkabilir. Bu yüzden ağız kokusunu giderebilmek için öncelikle sebebini belirlemek önemlidir.  Ağız kokusu kaynağı belirlendiğinde tedavi planları da belirlenebilir. Ağız kokusunun nedenleri şu şekilde olabilir; Fizyolojik Sebepler:  Çocuklarda ağız kokusu sabah…

Read more

Gebelikte Diş Bakımı

Gebelikte diş bakımı anne adayları için çok önemlidir.  Gebelik sürecinde diş ve diş etiyle ilgili tedavilerin yapılamayacağı anlayışı son derece yanlıştır. Ancak bu dönemde hormon değişikliklerinin yoğun olarak yaşanması diş eti iltihaplarını tetikleyen bir unsur olabilir. Bu dönemde diş sorunlarının üzerine eğilmek biraz daha stresli bir süreçtir. Gebelik sürecinde vücudun dengesi bozulduğu için anne adayının…

Read more

Diş Sıkma Hastalığı Nedir? Tedavisi Nasıl Olur?

Ülkemizde ve dünyada sık görülebilen hastalıklardan biri olan diş sıkma hastalığı tıp literatüründe bruksizm şeklinde adlandırılmaktadır ve kişilerin yaşamlarını son derece olumsuz şekilde etki edebilmektedir. Diş sıkma hastalığının (bruksizm) en önemli nedenleri arasında birçok hastalığın da sebebi olan stres en büyük faktörlerden biri olarak görülüyor. Stresin özellikle dişlere de zarar verdiği diş doktorları tarafından da…

Read more

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Dişlerde diş taşlarının oluşması istenmeyen bir durumdur. Diş taşı, adına ‘tartar’ da denilen ağızda bakteriyel özellikteki saydam tabakadır. Diş bakımı aksatıldığında, zamanla tükürüğün de etkisiyle sert bir maddeye dönüşür ve dişlere yapışır. Bu madde ağız içinde temizlenmediğinde zamanla diş eti üstlerinde ve diş aralarında diş taşına dönüşür. İçinde birçok mikrop barındıran diş taşı, zamanla dişlerde…

Read more

Protez Diş Nedir?

Protez diş nedir? Protez diş, kişiye özel olarak hazırlanan ve diş kaybı yaşanan bölgelere sağlıklı çiğneme durumunu yeniden getirebilmek amacıyla yapılan dişe denir. Dişler sağlıklı bir sindirim sisteminin başlangıcıdır ve vücudumuzdaki görevinin önemi elbette tartışmasızdır. Bu nedenle diş kaybının yaşandığı durumlarda profesyonel klinik ortamında alınacak diğer önlemler gibi protez diş de oldukça destekleyici ve hayat…

Read more

İmplant Ağrılı Bir Tedavi Midir?

En çok yapılan ağız içi operasyonlardan biri olan implant tedavisi, ülkemizde de birçok diş hekimi ve diş polikliniği tarafından yapılıyor. Gelişen teknolojiyle eskide göre daha zahmetsiz bir süreç olan implant tedavi süreci, sona erdiğinde geriye mutlu kişiler ve gülen yüzler bırakıyor. Bunun yanında implantla ilgili internet üzerinden de sık sık ve farklı birçok sorunun cevabı…

Read more

Diş Eti Estetiği Nedir?

Hepimiz güzel bir gülüşe sahip olmak isteriz. Güzel ve temiz bir görüntünün vazgeçilmez bir parçası olan güzel bir gülümseme elbette diş ve diş eti sağlığı yerindeyken önem kazanır. Sağlıklı ve temiz dişler tek başına estetik bir görüntü yaratamamakla birlikte bunun yanında diş eti sağlığı da diş eti estetiği de oldukça önemlidir. Bir diğer adı ‘pembe…

Read more

Hollywood Smile Nedir?

Günlük yaşantımızda insanların en dikkat ettiği konulardan birisi de dişlerimizdir. Dişlerimiz ne kadar beyaz ve ne kadar temiz olursa o kadar insani bir vasıf olan gülüşümüz de o kadar güzel olur. Gülüş estetiği olarak bilinen Hollywood smile uygulaması özel hastanelerde yapılan bir uygulamadır. Bembeyaz inci gibi dişlere sahip olmak için gülüş estetiği yapılmaktadır. Diş temizliği…

Read more

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi, diş hekimleri tarafından belki de en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri olan bir diş tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi kısaca, herhangi bir sebeple zarar gören ve enfeksiyon kapan dişi kurtarmak ve onarmak için yapılan işleme denir. Genel itibarıyla enfekte olan dişteki apsenin sinir uçları yardımıyla genişlemesi ve yayılması durumunun önüne geçilir. Derin bir çürük,…

Read more

Kötü Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen kötü ağız kokusunu gidermek elbette mümkün. Birçok nedene bağlı olarak gelişen ağız kokusu yine birçok basit ama etkili yöntemle ortadan kaldırılabilmekte. Ağız kokusuna sahip olduğumuzda kendi rahatsızlığımızdan ziyade günlük yaşantımızda ilişkide bulunduğumuz insanlarla, arkadaşlarla muhabbet ortamında, iş ortamında konuşurken ve kendimizi ifade ederken bu nedenden dolayı öz güvenimizi yitirebiliriz. Hatta kimi…

Read more

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gece veya gündüz fark etmeksizin hepimiz aniden şiddetli diş ağrısı çekmeye başlayabiliriz. Bilindiği üzere ağrıların en şiddetlilerinden biri olarak sayılan diş ağrısı, kimi zaman günlük aktivitelerimizi yapmamızı engellemekle birlikte hayatı bizlere adeta zindan edebilir. Peki böyle durumlarda nasıl önlem alınmalı veya diş ağrısına nasıl çözüm bulunmalıdır? Gelin birlikte bir göz atalım. Hareket geçmeden önce ağrının…

Read more

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Ağız temizliği genel vücut sağlığını da etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Bunun için dil temizliğine, diş eti temizliğine ve en önemlisi de diş temizliğine özen göstermek gerekmektedir. Diş temizliğimizi de düzenli bir şekilde dişlerimizi fırçalayarak ya da dişlerimizin derin yerlerinde sıkışıp kalan yemek artıklarını bir diş ipi yardımıyla temizleyerek kolaylıkla gerçekleştirebiliriz. Diş ipi kullanımı, diş…

Read more

Dişler Nasıl Fırçalanır?

Altı üstü diş fırçalamak bunun nasılı mı olur? Deyip geçmemek gerekir çünkü dişlerimiz yanlış tekniklerle fırçalandığı takdirde bu durum, ağız içinde önemli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Vücut sağlığını önemli derecede etkileyen ağız sağlığını muhafaza edebilmek ve ağız içini temiz tutmak elbette diş fırçalamayla başlar. Diş fırçalama denince basit fırçalama teknikleri aklımıza gelse de aslında doğru…

Read more

Diş Beyazlatma Ürünleri İşe Yarar mı?

Dişlerimiz, dış görünüşümüzü etkileyen en önemli etkenler arasındadır. Durum böyle olunca kendimizi daha iyi hissetmek, daha iyi görünmek amacıyla dış görünüşümüze yaptığımız müdahalelerin başında da diş bakımımız gelir. Güzel ve temiz bir gülümseme ilişkilerimizi dahi etkilerken en önemlisi aynadaki yansımamızı da etkileyerek öz güvenimizi arttırır. Gülüşümüzün güzelliğini etkileyen dişlerimizin sağlıklı ve beyaz görünmesi, gülüş güzelliğine…

Read more

Zirkon Diş Nasıl Yapılır?

Zirkon diş son zamanlarda en çok tercih edilen bir diş kaplama ve implant tedavi çeşididir. Metal diş kaplama yöntemine bir alternatif olarak geliştirilen ve son dönemdeki popülerliği ile zirkonyum, dişin rengine benzer, ışık geçirgenliği yüksek ve dayanıklılığı ile dişçilikte çığır açmıştır. Estetik bir gülüş sağlayan zirkon diş diğer diş kaplama yöntemlerine göre oldukça avantajlıdır. En…

Read more

Diş Eti Neden Kanar?

Diş eti kanaması çoğu kişinin günlük yaşamında karşılaştığı durumlardan biridir. Bu durum bazen bir hastalığın belirtisi olurken bazen de çok başka problemlere yol açabilmektedir. Çoğumuzun umursamadığı ancak hiç de umursanmaması gereken diş eti kanaması çok önemli bir ağız ve diş sağlığı sorunudur. Çünkü ağız ve diş sağlığındaki bozulmalar vücudumuzun diğer organlarını da etkiler. Bu bakımdan…

Read more

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir? Diş teli çeşitleri oldukça fazladır ve her bir diş problemi yaşayan kişinin durumuna ve isteğine göre yapılabilecek bir diş teli uygulaması bulunmaktadır. Diş teli uygulaması, diş dizilimlerinde yanlışlıklar olan ve çapraşık diş düzenine sahip olan kişilere yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu uygulama sonunda ise kişiler daha sağlıklı ve daha estetik bir diş…

Read more

10 Adımda Kanal Tedavisi

10 Adımda Kanal Tedavisi Kanal tedavisi yani endodonti, pulpa adındaki dişte bulunan sinir ya da sinirlerin hasar görmesi ve kendi kendisini tamir edememesi durumunda başvurulan bir diş tedavisi yöntemidir. Pulpa, dişlerde iç kısımda yer alan dişe canlılık vermekte, dişi geliştirmekte, savunmakta olan canlı bir dokudur. Dişin kırılması ya da derinlemesine olarak çürümesi durumlarında pulpa hasar…

Read more